pondělí 5. září 2011

Apple IPad3 - kdy a jaký bude?

Zprávy o tom, že se připravuje nový IPad3 od Applu se už nějaký čas na internetu  objevují. Uvedení na trh je však stále v nedohlednu. Optimistické zdroje hovoří o konci tohoto roku, ale s největší pravděpodobností to Apple nestihne a nového tabletu se, podle Wall Street Journal s odvoláním na utajené, ale dobře informované zdroje, dočkáme v roce 2012, zřejmě v jeho první polovině.

IPad3 by měl nabídnout, oproti IPadu1 a IPadu2, vyšší rozlišení. U současných modelů je roslišení 1024x768px, IPad3 by měl pracovat s 2048 x 1536px.

Apple odsune, podle všeho, uvedení nového IPadu z konce tohoto roku na příští rok, především kvůli problémům s výrobou diplejů. Aby Apple dokázal pokrýt velkou poptávku a zajistit dostatečnou kvalitu displejů s tímto rozlišením pro tablety a další zařízení, rozhodl se, podle agentury Reuters, investovat miliardy dolarů do vybudování nové špičkové továrny na LCD displeje společnosti Sharp. Podle dostupných zpráv jde o další velkou investici na výrobu diplejů pro IPady a IPhony - již dříve investoval do nové továrny Toshiby přes 1,2 miliardy dolarů. Apple se podle všeho chystá nahradit dodávky současných dodavatelů jako je Samsung nebo LG.
  
Apple také zřejmě použije při výrobě u nového IPadu kompozitní materiály, čímž dosáhne nižší hmotnosti a větší odolnosti přístroje. IPad by měl být i tenčí než jeho předchůdce. Trh si žádá lehké, odolné a skladné přístroje. Apple je podle všeho nabídne příští rok.

Jakub Vik
DATABOOK.CZ

Žádné komentáře:

Okomentovat