středa 25. července 2012

Tvorba knihy na iPadu

Zkoušeli jste někdy napsat svoji knihu? Že to není nic snadného? Jistě, ale napsat, resp. vytvořit celou knihu na iPadu? To už může být pro leckoho velký "oříšek". Helena Vrecková jednu takovou vytvořila. Dětskou pohádkovou knihu Příběhy robotíka Mecháčka. Knížka má celkem deset kapitol na 98 stránkách, včetně ručně kreslených ilustrací pomocí iPadu.

Jak e-kniha vznikala 


Autorka nejdříve kreslila prstem, později využila kapacitní stylus od Wacomu. Kromě ilustrací však na iPadu vznikl i text. Což je dost odvážný počin. Psaní na tabletu je vhodné hlavně pro kratší e-maily nebo poznámky, ale napsat celou knihu, to je téměř nadlidský úkon.

V tomto krátkém videu se můžete podívat na to, jakým způsobem se e-kniha v iPadu vytvářela:




Knížka je určena pro děti od 3 do 10 let. Knihu si můžete objednat v elektronické verzi ve formátu ePub, MobiPocket nebo PDF za 99 Kč. Číst tedy můžete na libovolném mobilu, tabletu, čtečce nebo i počítači. Pokud máte raději papír, tištěná verze stojí 199 Kč.

Kniha je k dostání na databook.cz

Autorka knihy - Helena Vrecková


V současné době studuje Bohemistiku na Univerzitě Jana Evangelisty Purkyně a pracuje jako externí redaktorka VTM.cz, ve volném čase se věnuje hlavně psaní a sledování vědecko-technických novinek.

JAKUB VIK
DATABOOK.CZ

Žádné komentáře:

Okomentovat