pondělí 7. ledna 2013

Trendy vývoje portálu databook.cz od IV-XII 2012

Statistiky návštěvnosti respektive jejich trendy jsou do určité míry ukazateli úspěšnosti SEO optimalizace. SEO nejde dělat nějak rychle, ale v průběhu času by měl být vidět pokrok. Pokud někoho bude zajímat návštěvnost portálu na prodej eknih databook.cz, rozhodli jsme se zveřejnit statistiky návštěvnosti (viz první obrázek).



V dubnu jsme začali s 20 e-knihami v nabídce dnes k 31.12.2012 jich je k prodeji 410. Zatím je to oproti zavedeným portálům téměř málo, ale to se časem zlepší. Za rok 2012 se celkem prodalo 528 e-knih (viz druhý obrázek). To se s větší penetrací čteček v populaci a větší nabídkou e-knih, kterou se snažíme doplňovat, jistě v budoucnu zlepší.



Nejprodávanější e-knihy
ZA VODOU - humorný románek z neveselé české současnosti
Učte se anglicky I s vtipem
Soumrak homo economicus
Ekonomie dobra a zla
Učte se anglicky III s vtipem

Některá nakladatelství se přidala později, proto nelze udělat objektivní srovnání nicméně dobře se prodávají e-knhy od nakladatelství: Machart, Eroika, 65 pole, Oftis, Domino a Viking.

Možná se to někomu všechno zdá málo. Statistiky návštěvnosti ukazuje však málo kdo, volíme obrácený přístup (chceme ukázat přesně jak se Databook vyvíjí). Věříme, že to čtenáři tohoto blogu ocení. :-)

1 komentář:

  1. Díky za přesná data. Rád sleduji tyhle vývoje trendů. :) A tohle jsou skutečně zajímavá čísla. SEO, respektive analytické nástroje, toho při správném využití prozradí hodně. :) Já sám takhle plánuji obsahový marketing pro svoje weby. Prostě si vyjedu, co sezónně lidi zajímá a na to téma připravuji články. Což mi připomíná, že se blíží Vánoce...

    OdpovědětVymazat